Hart voor mekaar

In 2009 werd op VTM het programma 'Hart voor mekaar' uitgezonden. In dit programma werden onbekende mensen in de bloemetjes gezet. Het kon gaan om mensen die iets bijzonders gepresteerd hadden, een moeilijke tijd achter de rug hadden of zich belangeloos inzetten voor anderen. De personen in kwestie beleefden een bijzondere dag en er werd geprobeerd een van hun dromen te verwezenlijken.

Tim, de zoon van de dirigente, had een brief gestuurd naar het programma om Maaike in de bloemetjes te zetten. Na zich 15 jaar met volle toewijding in te zetten voor Poco a poco had ze dat wel verdiend. Iets waar we haar zeker mee zouden kunnen plezieren was een nieuw repetitielokaal. We speelden voordien steeds in Oostmalle, maar wegens wegvallende subsidies werd die zaal eigenlijk te duur. Hart voor mekaar regelde voor ons een nieuw, gratis (!), repetitielokaal en daarbovenop kregen we ook nog onze eigen muziekinstallatie. Als dat geen mooi cadeau is! Een cadeau waar Maaike zeker blij mee ging zijn. Maar... TV zou TV niet zijn als ze de boodschap niet op een spectaculaire manier zouden overdragen...
Rani De Coninck trok met haar filmploeg naar onze nietsvermoedende dirigente. Zij was (zoals altijd op dinsdag) bezig met de partituren voor de repetitie later die avond. Na een kort gesprekje over het orkest wil Rani haar meenemen op, wat later bekend zal staan als, een onvergetelijk dag. Maaike aarzelt, want ze moet nog naar de winkel en eten maken voor haar kinderen... Wat ze niet weet is dat die kinderen mee in het complot zaten en ze natuurlijk al lang zelf voor eten gezorgd hadden. Ook hadden ze iedereen van de muzikanten opgebeld met de boodschap dat de repetitie die avond niet in Oostmalle zou doorgaan, maar in ons nieuw repetitielokaal in Monnikenheide.
Want daar nam Rani Maaike die avond mee naartoe.
Maar eerst reden ze nog naar een muziekwinkel in Sint-Niklaas. Maaike weet nog steeds niet wat haar overkomt en denkt, wanneer ze voor de winkel staan, dat ze iets gaat krijgen. Maar wat? Een muziekinstrument of zo... Dat is althans wat Maaike denkt. Niets in minder waar, want wat haar te wachten staat is veel groter dan een muziekinstrument. Ze krijgt een hele muziekinstallatie + boxen aangeboden. Wauw!
Daarna neemt de regisseur Maaike mee op restaurant waar ze iets lekker aten, als afsluiter van een leuke dag, dacht Maaike. Na het eten was het tijd om naar de repetitie te vertrekken. Rani rijdt met haar richting Oostmalle en Maaike legt de weg uit. Wanneer Rani echter voorbij de straat rijden waar ze in moesten en Maaike haar daarop wijst, begint ze te lachen. Nu is ze echt met Maaike haar voeten aan het spelen. Maaike vindt het allemaal wel grappig en trekt zich niet veel meer van de repetitie aan, die zal dan wel afgelast zijn denkt ze. Maaike laat zich meevoeren naar de volgende verrassing.
Wanneer ze even later aankomen in Monnikenheide (midden in het bos, in het donker) heeft Maaike geen idee wat haar te wachten staat... Ze gaan een deur binnen en het is er muisstil.
Maaike: "Het was alsof er elk moment een duiveltje uit een doos ging springen"
Wanneer ze om het hoekje komt, barst er een luid applaus en gejuich los. Alle muzikanten van Poco a poco, met instrumenten, partituren, zitten klaar voor de repetitie! Maaike valt bijna achterover.
Rani vertelt aan Maaike dat ze vanaf nu deze zaal hun nieuw repetitielokaal mogen noemen. Beter nog: hun nieuw, gratis, repetitielokaal!
Rani: "En Maaike dacht dat ze de verrassing daarnet al had gekregen!"
Van repeteren kwam er niet veel meer in huis. De feestvreugde was groot.
Een dag om nooit meer te vergeten!
Bekijk hieronder de foto's van de opname en de aflevering van Hart voor mekaar.

Best AI Website Creator